Probláma: Mik a teendők műköröm felrakása előtt?

Megoldás: Szeretnél te is gyönyörű és látványos műkörmöket viselni? Ez a kiegészítő rendkívül közkedvelt a lányok körében, és nem véletlenül, hiszen igazán vonzza a tekintetet, amennyiben megfelelően kerül fel az igazi körömre. Ha még sosem próbáltad ki a műkörmöt, van néhány dolog, amit nem árt tudnod, így bebiztosíthatod azt, hogy még véletlenül se essenek le egy nap után. Íme a legfontosabb tudnivalók.

mukorom-felrakasa

Első tudnivaló: ha bármilyen körömlakk van a körmeidet, első körben távolítsd el ezeket. Akár színes akár átlátszó változatot használsz, a műkörmök nehezebben fognak tapadni, ezért nem ajánlott fennhagyni őket.

Második tudnivaló: áztasd be a körmeidet sima vagy szappanos meleg vízben, amíg kellőképpen puhák nem lesznek. Ez segít abban, hogy egészségesek maradjanak, illetve addig tapadjanak a műkörmök, amíg csak lehetséges.

Harmadik tudnivaló: mielőtt felraknád őket, vágd és reszeld le a körmeidet. Előbbinél törekedj arra, hogy minél rövidebbek legyen a körmeid, de hagyj egy kis élet a nagyobb tapadási felülethez. Utóbbinál a lényeg, hogy legyenek kiegyenlítve az élek.

Negyedik tudnivaló: tedd ki magad elé az egyes műkörmöket abban a sorrendben, ahogy fel fogod rakni őket. Ezzel bebiztosíthatod, hogy véletlenül se cseréld fel őket: értelemszerűen a legnagyobb megy a hüvelykujjra, míg a legkisebb a kisujjra.

Ötödik tudnivaló: az egyes műkörmök feltételéhez használt ragasztóból két helyre is kell rakni. Első körben tegyél a ragasztóból az igazi körmödre, majd ezután a műköröm azon részére is, ami kapcsolódik az igazihoz. Ezt követően óvatosan helyezd rá a műkörmöt a megfelelő helyre. Elsőre talán nehéznek tűnik majd, de minél többet csinálod, annál gyakorlottabb leszel majd benne. A jobb eredmény érdekében elsőként a domináns kezedre tedd fel a műkörmöket. Ne felejtsd el mindegyik műkörmöt tíz másodpercig rányomni az igaziakra, hogy bebiztosítsd a kellő tapadást.

Miután ezzel megvagy, nincs más dolgod, mint élvezni a gyönyörű műkörmeidet! Ha úgy tartja kedved, akár saját kezűleg is díszítheted őket, vagy választhatsz olyanokat, amelyek alapból dekorációval rendelkeznek.

Forrás : cutediyprojects – 30+ Awesome Acrylic Nail Designs You’ll Want To Copy Immediately