Probléma: Milyen bútort tegyünk a fürdőszobába?

A fürdőszobában általában kevés hely áll rendelkezésre, hiszen a legtöbb helyen aprócska alapterületre igyekeznek a számos funkciót elhelyezni (kád, mosdókagyló, esetleg wc, mosógép stb.). A legtöbbször nem gardróbszekrény elhelyezésében gondolkodunk, de van néhány jellegzetes és praktikus tároló megoldás, amely ezekben az esetekben is kivitelezhető.

Fürdőszoba bútor probléma

A csap vagy mosdókagyló alatti szekrény az egyik ilyen lehetőség a fürdőszoba bútor kategóriában. Ilyen szekrénykéket lehet kapni készen is, de mivel ezek nem olyanok, mint a gardróbszekrény, hogy csak a terjedelmével kell tisztában lennünk, hogy elfér-e, minden esetben bánjunk a méretekkel nagyon percízen, hiszen borzasztó kellemetlen, ha az újonnan beszerzett terméket nem tudjuk használni. Számos mosdókagyló típus létezik, az sem mindegy, hogy van bekötve, milyen szifon van alatta, sőt, a manapság olyan divatos billenőcsapok mechanikája is útban lehet a csap alá való fürdőszoba bútor beillesztésekor. Ha a külső méretek megfelelnek, még mindig előfordulhat, hogy az anyaga, színe, stílusa nem megfelelő, vagy a belső elosztás tér el az elképzeléseinktől.

Annyi mindenre kell figyelni, hogy lehet, hogy jobban tesszük, ha egyedileg gyártatjuk le a fürdőszoba bútor eme kényes darabját. Számos bútorgyártó cég vállalja, nagy tapasztalattal a mosdó alatti szekrény elkészítését, akár az elképzeléseink megvalósítására törekszünk, akár meglévő sablonok alapján várjuk a bútor testre szabását.

Sok nagyobb fürdőszobában két mosdókagylót helyeznek el, ezek alá lehetséges nagyobb méretű szekrény elhelyezése, de ebben az esetben szinte biztos, hogy egyedi méretek alapján történő bútorkészíttetés jöhet csak szóba.