Probléma: Milyen laptopot vegyek?

Manapság igencsak könnyű elveszni a különféle ultrabookok között, hiszen ez az egyik legnépszerűbb eszköz a hordozható gépek piacán, így nem csoda, hogy rengeteg nagy gyártó készít ilyeneket. Ez alól természetesen az Acer és a Dell sem kivétel: mindkét nagy vállalatnak a kínálatában megtalálható számos ultrabook, ráadásul igencsak jónak is vannak elkönyvelve a kategóriájukon belül. De mégis melyik cég mellett érdemes letenni a voksot? Elővettünk egy Acer és egy Dell laptopot, hogy megkönnyítsük a dolgodat.

Laptop probléma vásárlás

Acer laptop gyanánt az igencsak közkedvelt Aspire S7-re esett a választásunk: ha rendkívül vékony, modern notebookról van szó, rengeteg embernek ez a modell ugrik be elsőként, ezért nem volt kérdéses, hogy ezt fogjuk alapul venni az összehasonlítás során. A Dell indulója az XPS 13, amely ugyancsak megfelel a mai elvárásoknak, még úgy is, hogy már több mint egy éves gépről van szó. Ennek ellenére kellően erős hardverrel rendelkezik ahhoz, hogy hétköznapi használat során ne érezzük azt, hogy egyhamar váltanunk kéne.

Ami az összeszerelés minőségit illeti, mind a Dell, mint az Acer laptop esetében azonnal egyértelművé válik kézbe véve, hogy magas minőséget képviselnek. az Aspire S7 fényes külsejét a manapság szinte mindenhol használt Gorilla Glass védi, ezzel szemben az XPS 13 alumínium fedéllel rendelkezik. Mindkét gépet nagyon jó érzés kézben fogni, használni pedig még inkább: bármelyiket is választod, ezen a téren garantáltan nem fog csalódás érni.
A legtöbb ultrabook egyik kiemelkedő előnye, hogy rendkívül kényelmes rajtuk gépelni. A gombok között kellő hely van, ezért nem kell félni a félreütésektől, és hosszú távon sem fárad el a kéz. Ezen a téren az Aspire S7 és az XPS 13 sem képez kivételt, noha utóbbin valamelyest kényelmesebb gépelni a jobb visszajelzésnek köszönhetően. az Acer és a Dell laptop érintőpaneljét egyaránt üveg borítja, és mindkettő rendkívül jól érzékeli az érintést, így gyakorlatilag sosem problémás használni őket. A tesztek során azonban a Dell gépe jobban teljesített, így ezen a téren az XPS 13 nyerte a párbajt.
A képernyő terén azonban már más a helyzet. Ugyan mindkét modell egy 13 hüvelykes, IPS technológiát használó kijelzővel rendelkezik, amely 1920×1080 pixel megjelenítésére képes, az Aspire S7-nek van valamije, amivel a Dell notebookja nem rendelkezik. Ez nem más, mint az érintőkijelző, amely Windows 8-cal szerelt laptopok esetében közel sem elhanyagolható tulajdonság. Aki ilyen operációs rendszert akar használni, annak mindenképpen az Acer laptopot javasoljuk.
Ami az üzemidőt illeti, itt a Dell került ki győztesként, köszönhetően az erősebb akkumulátornak köszönhetően. A 6 cellás elem több mint 7 órányi üzemidőt biztosít egyetlen töltéssel, míg az Aspire S7 4 cellás akkumulátora körülbelül 5 óráig bírja. Ez utazásnál sokat számíthat.

Nagy meglepetésünkre az Acer készüléke rendkívül hangos volt, sőt, talán ez az egyik leghangosabb gép jelenleg a hordozható gépek piacán. Ez szokatlan egy ultrabooktól, de akinek számít ez, annak érdemes inkább fontolóra vennie, hogy a Dell laptopot vásárolja inkább. Ha megbízható boltot keresel, akkor a DigiPrime laptopjait ajánljuk neked.